Przesunięty przez: bEdNaR 2011-04-13, 10:33 |
Tabela kar by Mojżesz |
| Co sądzisz o tej tabeli kat |
| Jestem na TAK |
|
88% |
[ 97 ] |
| Nie mam zdania |
|
5% |
[ 6 ] |
| Jestem na NIE |
|
6% |
[ 7 ] |
|
| Głosowań: 110 |
| Wszystkich Głosów: 110 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
mojzesz
Tępiący Frajerów !

Wiek: 16 Dołączył: 26 Mar 2011 Posty: 247 Piwa: 13/3 Skąd: Poznań
Status: Offline
|
Wysłany: 2011-04-09, 16:14 Tabela kar by Mojżesz
|
|
|
Tabela Kar
1. Za obrazę należy się ostrzeżenie, jeżeli to nie pomoże należy zastosować ban w przedziale 5 min - 1 dnia. W przypadku obrazy administracji oraz przy wielokrotnym łamaniu tej reguły, bądź ciężkich wuglaryzmów ban może wzrosnąć nawet do tygodnia.(W szczególnych sytuacjach powtarzającego się braku kultury i wulgaryzmów za zgodą j@, h@ gracz może otrzymać bana na stałe.)
2. Za używanie niedozwolonych programów, skryptów należy się ban permanentny po uprzednim zebraniu dowodów w postaci demka lub screenshotów.
3. Zabranie się banowania/kickowania gracza za jego osiągnięcia w grze - fragi.
4. Zabrania się nadużywania komend informacyjnych takich jak amx_csay, amx_psay etc. ( @,@@,@@@).
5. Zabrania się przyjmowania niesłusznych zleceń aby ułatwiać grę swoim znajomym.
6. Przed zmianą mapy zapytaj graczy czy się na to zgadzają.
7. Jeżeli po wykonaniu punktu 6 gracze zgodzą się na zmianę mapy wykonaj vote (amx_votemap, bądz wybierz tę opcję w amxmodmenu).
8. Jesli po punkcie 6 graczę nie zgodzą się na zmianę mapy, mapa nie moze zostać zmieniona.
9. Administrator powinien wybierać mapy, które odpowiadają swoją wielkością liczbie graczy na serwerze, jeżeli mapa jest za mała administrator wykonuje vote i zmienia tę mapę.
10. Zabrania się zmieniać mapę bez uprzedniego wykonania głosowania.
11. Zabrania się nadużywania funckji karcących (slap, slay).
12. Jeżeli na serwerze jest więcej niż jeden administrator wszystkie decyzje muszą być podejmowane wspólnie !!!
13. Każdy administrator musi wypowiadać się na forum, oraz odpowiadać na tematy w sprawie banów, skarg oraz podań.
14. Jeżeli ping gracza przeszkadza w grze (95+) należy go o tym poinformować, jeżeli nie posłucha należy wyrzucić go z serwera. Gdy gracz nie posłucha i dalej wejdzie na serwer należy zastosować:
a) za pierwszym razem ban na 5 min
b) za drugim razem ban na 30 min
c) za trzecim razem i kolejnymi ban na godzinę.
15. Używanie mikrofonu do celów niekoniecznych lub używanie mikrofonu przez osoby w wieku mniejszym niż 16 lat będzie karane banem na 1 godzinę. Jeżeli gracz zachowuje się wulgarnie może zostać podciągnięta z pkt 1.
16. Reklamowanie innych serwerów/sieci serwerów/ klanów (także nagadywanie ludzi do wstąpienia do jakiegoś klanu) skończy się banem na okres :
a) Jeżeli gracz zareklamuje serwer/sieć serwerów od jednego do 3 razy pod rząd przez przypadek (bind) otrzyma bana na jeden dzień
b) Jeżeli gracz zareklamuje serwer/sieć serwerów więcej niż 3 razy otrzyma bana na tydzień !
c) Jeżeli gracz po otrzymaniu kary nadal będzie reklamował inny serwer/sieć serwerów otrzyma ban PERMANENTNY
17. Za używanie niedozwolonych tekstur gracz powinien zostać ostrzeżony, jeżeli to nie poskutkuje graczowi takiemu grozi ban do 1h.
18. Wszelkie utrudnianie gry innym graczom poprzez blokowanie, rzucanie swojemu teamowi granatów oślepiających/dymnych może zostać nagrodzone banem w przedziale od 5 min do 1 h.
19. Wszelkie podszywanie się pod innego gracza kopiowanie lvl grozi banem na stałe !.
20. Jeśli gracz posiada SB nalezy się ban na 5 min.
21. Wchodzenie na aktywnym banie nagradzane jest banem na stałe.
* Każdy inny powód bana nie wymieniony a Tabeli będzie karany wg indywidualnych ktyteriów zależących od sytuacji.
#Administrator
Jeżeli administrator nie zastosuje się do podanych wyżej punktów, będą wyciągane wobec niego następujące konsekwencję :
- Ostrzeżenie
- Utrata flag (przywilejów)
- Utrata admina
- W ostateczności ban na serwerze
Odwołania od banów oraz skargi
1. Każdy użytkownik ma prawo do odwołania się od bana oraz złożenia skargi na administracje/użytkownik(a/ów).
2. Każdy administrator ma prawo odrzucić odwołanie, lub skargę jeżeli nie jest ona napisana zgodnie ze wzorem*.
3. Skargi muszą być poparte dowodami w postaci demka lub screenshot'ów.
4. W przypadku skargi na administratora, jest on zobowiązany do wypowiedzenia się w temacie dotyczącej jego osoby.
5. W przypadku odwołania się od bana, należy podać twarde dowody na swoją niewinność.
6. Za dowody uznaje się screenshot'y oraz demka, natomiast za dowody nie uznaje się świadków.
7. W przypadku pomyślnego rozpatrzenia skargi/odwołania prawo do wyciągania konsekwencji/odbanowania mają tylko i wyłącznie H@, J@ oraz M@.
8. W przypadku skargi na J@ prawo do wyciągania konsekwencji ma tylko i wyłącznie H@.
* - LINK DO WZORU SKARGI
** - LINK DO WZORU ODWOŁANIA
*Tabela kar może ulec zmianie. O wszystkich zmianach będziecie informowani w tym temacie.
* Tabela aktualna na dzień 3.07.2011 r |
| Ostatnio zmieniony przez InTimo 2012-01-26, 20:53, w całości zmieniany 21 razy |
|
|
|
 |
malyxmaster

Dołączył: 26 Sty 2010 Posty: 1631 Piwa: 207/3 Skąd: [Cs.Bałtyk-Team]
|
Wysłany: 2011-04-12, 23:56
|
|
|
| Dokładnie zmienimy jeszcze to i będzie git majonez. |
_________________ Gość Pomogłem ?! Postaw piwko :).
Serwery CS www.Cs-MaxSkills.pl |
| Autor postu otrzymał 1 piw(a) |
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): klanki |
 |
InTimo
Ale urwał !!!

Wiek: 25 Dołączył: 02 Mar 2011 Posty: 2188 Piwa: 246/3 Skąd: WlKp
|
|
|
|
 |
Więcej szczegółów
|
Wystawiono 1 piw(a): Proszek |
 |
masterpuchatek
skończ jak ALIEN

|
Wysłany: 2012-01-27, 22:36
|
|
|
Ja bym tylko prosił, żeby zmniejszyć karę w przypadku binda. Sam kiedyś takową dostałem i przez jakiegoś ***** ruska miałem bana na cały dzień... może najpierw na godzinę, później jeśli się powtórzy dzień/tydzień.
Pozdrawiam __--PR3D4T0R--__ |
_________________ Pozdrawiam __--PR3D4T0R--__ ;> |
|
|
|
 |
greq96
Na zawsze JLB.

Wiek: 15 Dołączył: 10 Wrz 2011 Posty: 330 Piwa: 20/3 Skąd: Opole
Status: Online
|
Wysłany: 2012-01-27, 22:50
|
|
|
| masterpuchatek, w sumie masz rację, ale reklama to reklama. Osobiście również jestem za zmianą tego, ale pod warunkiem, że będzie to jeden raz i gracz sam od siebie przeprosi poprzez mikro lub na say |
Steam: greku14
GG: 23090673
Gość Oto spis zasad obowiązujących na serwerze Paintball. Przestrzegaj go :). Jeśli chcesz się z nim zapoznać kliknij w obrazek poniżej :)
|
|
|
|
 |
masterpuchatek
skończ jak ALIEN

|
Wysłany: 2012-01-27, 22:57
|
|
|
Dokładnie o coś takiego mi chodzi ;]
Gracze, którzy wchodzą na serwer reklamować robią to bardzo wielokrotnie i nie reagują na upomnienia.
Gracz z bindem przeprosi i przestanie (jeśli będzie wiedział że cokolwiek przez niego wyskakuje, co nie jest takie oczywiste). kara jakaś musi być, ale za 1 say'a dzień to trosze sporo. godzinka/3godzinki na początek to chyba dość?? |
_________________ Pozdrawiam __--PR3D4T0R--__ ;> |
|
|
|
 |
InTimo
Ale urwał !!!

Wiek: 25 Dołączył: 02 Mar 2011 Posty: 2188 Piwa: 246/3 Skąd: WlKp
|
|
|